FRANKA EMIKA COBOT

Hvorfor vælge en FRANKA EMIKA Cobot?

Franka Emika Cobot er et af verdens mest avancerede robotsystemer. Det er en tyskproduceret kollaborativ robot af højeste kvalitet.

Formålet er at aflaste mennesker fra potentielt farligt, gentagende, monotont og nedslidende arbejde. I jagten på høj ydeevne og tilgængelighed har de kombineret menneskecentreret design med pålideligt tysk teknik, hvilket giver anledning til et teknologisk mesterværk.

Den smarte samarbejdende robot gør robotteknologi intuitivt og skalerbar til alle produktionsområder.

Banebrydende teknologi

Ved at lade sig inspirere af menneskets utrolige agilitet og delikate berøringssans, formår Franka Emika Cobot at være en særdeles sensitiv og alsidig robot. Med kraft/momentsensorer i alle syv akser manipulerer armen delikat objekter og udfører fejlfrit de opgaver, du programmerer den til.

Industri-klar

Robotten leveres i en kompakt og let kasse, og er designet til en ligetil og simpel installation for brugere på alle niveauer.  Systemet kan tilsluttes almindelige stikkontakter, og er klar til brug inden for få minutter.

Lang levetid

Den forventede levetid er på hele 20.000 timer, og der forventes ingen vedligeholdelses- eller serviceintervaller inden for den forventede nominelle levetid.

Alle de kritiske komponenter overstiger 20.000 timer i test af levetiden – selv ved 100 % nyttekapacitet! Den nominelle levetid måles ved 66% nyttekapacitet.

Simpel læring

Programmer robotten ved at arrangere apps i et intuitivt interface, der fungerer i din browser. Skridt for skridt, skal I blot trække robottens arm fysisk rundt for at konfigurere og lære robotten nye og forskellige positioner. I kan teste workflowet, gemme konfigurationen, og så er Franka Emika Cobot ellers klar til at arbejde. Læs mere her.

Fleksibel omstilling

Robotten kan anvendes til en bred vifte af opgaver – lige fra pick-and-place og montering til skrueopgaver og test af udstyr. Flere Franka Emika-robotter kan kombineres modulært til at udføre hele produktionsprocesser, og de kan let blive omprogrammeret til nye opgaver, hvilket kan skabe nytænkte og yderst fleksible produktions linjer i forhold til de traditionelle, man i dag kender.

Robotten kan med fordel anvendes i alle aspekter af automationsprocesser. Uanset om virksomheden masseproducerer ét produkt (low-mix/high-volume) eller mange forskellige produkter (high-mix/low-volume), er robotten en effektiv løsning.

Både opsætning af nye arbejdsstationer til justeringer af eksisterende opgaver kræver stor fleksibilitet. Ydeevnen tillader produktioner, der kræver præcision, kraftpåføring og følsom håndtering. Derfor er Franka Emika Cobot en perfekt og alsidig robot til produktionen og 3C-industrien på tværs af alle typer applikationer, især test, inspektion, håndtering, emballering og montering.

Øjeblikkelig at integrere

Robotten kan hurtigt integreres i en eksisterende produktion eller opsættes i nye arbejdsstationer, og den understøtter moderne og almindelig anvendte industrielle kommunikationsprotokoller (MODBUS TCP og OPC/UA). Med sin lille fod og 7 akser, har Franka Emika Cobot en stor rækkevidde på 855mm og kan samtidig nå ind til steder, der er klos op ad fodens base – en ideel løsning til begrænsede miljøer.

Visuel programmering og tilgængelig for alle

Den kollaborative robot tilbyder hurtig og meget intuitiv app baseret programmering for nem workflow-baseret brugeroplevelse. Robottens apps er et visuelt programmeringsværktøj, repræsenteret i små ”byggeblokke”, som kan arrangeres i rækkefølge for at programmere og skabe hele opgaver på kort tid. Byggeblokkene repræsenterer produktionsprocesser såsom forskellige kørsler, gribe, vacuum, mønstre, gentagelser med mere…

Disse opgaver kan hurtigt implementeres på flere robotter for at reducere installationsomkostningerne betydeligt. Derudover kan et bredt spektrum af brugere – fra højt kvalificerede robotteknikere til fabriksarbejdere – trænes hurtigt uden nogen forudgående viden om Franka Emika Cobot.

Lynhurtig ROI

Franka Emika Cobot leverer Return on Investment (ROI) inden for et år i de fleste industrier.

Robotten kan installeres øjeblikkeligt, og der er næsten ingen omkostninger forbundet med omprogrammering af robotten.

Franka Emika Cobot tilbyder en enestående ydeevne, og er et teknologisk mesterværk. Pga. masseproduktionen af robotten, et optimeret design og teknologi har det været muligt at sænke prisen helt i bund.

Hvad er et franka emika robotsystem?

Det er en tysk-produceret cobot og måske en af verdens mest sensitive kollaborative robotter på markedet i dag. Den fås i ro versioner: Den “Industrielle version”, der programmeres hurtigt og nemt med apps og “Research versionen”, som programmeres via Franka’s eget programmeringsprog baseret på C++, læs mere her.

Det er en universal 3-kilos håndteringsrobot, der udmærker sig med sine syv akser og sensorer i alle led, hvilket gør den utrolig følsom, når den møder modstand.

Robotten kan nemt udføre og omstille sig til en række af opgaver, idet den har en utrolig præcis bevægelsessensor og en uovertruffen agilitet og fleksibilitet.

Den frigør jeres ansatte for gentagende og opslidende arbejde, og giver dem mulighed for at bruge deres kompetencer i mere udfordrende arbejde.

Franka Emika Cobot er en fleksibel og brugeroptimeret automationsløsning, der imødekommer nutidens og fremtidens krav om kvalitet, præcision, effektivitet og hurtig omstilling.

MØD FRANKA EMIKA COBOT

Høj position gentagelighed

Hele 7 akser, gentagelses nøjagtighed på +/- 0,1 mm selv ved høje hastigheder.

Ultra sensitiv

Ultra følsom grundet moment-sensorer i alle 7 akser.

Hurtig reaktionstid

Hurtig reaktionstid på sensorer og finjustering af kræfter grundet 1kHz kontrol.

Intuitiv programmering

Flere betjeningsniveauer med intuitiv app programmering eller ekspert styring via Franka FCI.

Nem adgang til funktioner

Nem adgang til apps via Franka World og FCI support via Franka Community.

Produktions optimering

Præcis, robust og hurtig udførelse af produktionsprocesser, selv i begrænsede miljøer.

Find emner med interne sensorer

Påvisning af genstande med berøringsfølelse og kraft/moment feedback til opgaver som placering og skrueløsninger.

Korriger for belastning

Konstant måling af kræfter: en forudsætning for opgaver som kontursporing og polering.

Bred tilgængelighed

Tilgængelig til et bredt spektrum af brugere, fra højt kvalificerede robotteknikere til den enkelte produktionsmedarbejder.

Højeste ROI på markedet

Nem installation og hurtig ROI, ideel til både masseproduktion og lav volumen.

SIKKERHEDSANORDNINGER

Robotterne er bygget til et sikkert arbejdsmiljø, og har en lang række sikkerhedsanordninger. Især fem tilgange er med til at øge sikkerheden, og flere tillader forskellige niveauer af menneske-robot samarbejde:

Sikkerhedsovervåget stop er en tilstand, hvor robottens bevægelse bremses, når et menneske kommer ind i den forudbestemte sikkerhedszone omkring robotten. Denne tilstand er velegnet, når folk arbejder mest væk fra robotten, men af og til kommer tæt på for at arbejde med den del, der håndteres af robotten.

Hand guiding (håndstyring) er en samarbejdstilstand, der er specifikt designet til robottens træningsproces – indbyggede kraft-/momentsensorer, tillader mennesker at træne og lære robotten nye opgaver ved at føre robottens arm.

Kraft- og momentbegrænsning. I denne tilstand kan robotten ”sanse”, og vil stoppe, når den sanser en kraft eller et moment, der overstiger den forudbestemte grænse. Denne tilstand gør det muligt at have en særdeles tæt interaktion mellem mennesker og robotten.

Nødstopanordning. Nødstopanordningen er integreret mellem strømforsyningen og styringen (kontrolcomputeren) for at afbryde strømforsyningen til robotten i tilfælde af en nødsituation. Dette får robotten til at bremse ved maksimal kapacitet, og låseboltene låser armen mekanisk.

Fejlsikkert sikkerhedslåsesystem. Et unikt sikkerhedslåsesystem sikrer operatørens sikkerhed. Sikkerhedslåsesystemet låser alle armens 7 akser så snart armen ikke længere er tændt, således armen forbliver i position, selv når den er slukket.

yderligere Forskning og Uddannelse

Franka Control Interface (FCI) – Den ideelle platform for forskning og uddannelse.

Cobotten er den ideelle platform til at forske i robotarm teknologi og teste f.eks. kontrol- og bevægelsesalgoritmer, gribestrategier, interaktionsscenarier og maskinindlæring, da den indeholder tilføjelsen Franka Control Interface (FCI). FCI tillader et hurtigt lavniveau tovejsforbindelse til robotens arm og hånd.

Aktivering af FCI låser op for muligheden for at forbinde din arbejdsstation-pc til robotsystemet ved hjælp af et hurtigt og direkte lavniveau tovejskommunikation. Den giver robottens aktuelle status og muliggør direkte kontrol (1 kHz).

FCI er et interface udviklet af robot producenten Franka Emika og kan benytte libfranka, som er et open source C++ interface, samt franka_ros til at forbinde til ROS systemet. Dette er dog kun til udvikling og forskning og derfor ikke tilladt at bruges til kommercielle formål. Her benyttes i stedet det almindelige Franka DESK interface, hvor software er APPS baseret med intuitiv programmering.

Open source-pakkerne libfranka og franka_ros.

Libfranka har et C ++ interface, der kan køre på en pc til en arbejdsstation. Det giver dig mulighed for at forbinde dine egne applikationer via standard Ethernet til robotten med aktiveret FCI.
Franka_ros forbinder robotten med hele ROS-universet. Det integrerer libfranka i ROS Control og inkluderer URDF-modeller og detaljerede 3D meshes af Franka Emika Cobot og Franka Hand gripperen, som muliggør visualisering (f.eks. RViz) og kinematiske simuleringer.
Derudover MoveIt! integration gør det let at flytte robotten og styre griberen.

Robotten har sit eget forum, hvor både studerende og professionelle kan stille spørgsmål: https://www.franka-community.de/login

Læs mere om FCI på: https://frankaemika.github.io/docs/index.html, https://github.com/frankaemika/, https://frankaemika.github.io/libfranka/examples.html

Scroll to Top

COLLISION DETECTION

COMPLIANCE

FORCE APPLICATION

FORCE MOTION

PANDA FORCE SENSING

POSE REPEATABILITY

PATH DEVIATION

Nyhedsbrev tilmelding

Skriv dit navn & e-mail og du kan blive tilmeldt vores nyhedsbrev omkring vores seneste nyheder, produkter og andre tips & tricks m.m.

Bestil videokald

Har du brug for en snak med os via. et videokald?
Udfyld formularen med dine oplysninger, så vender vi tilbage med link til et Teams videokald.

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen,
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support