FAQ

PKJ Robotics Logo icon

OM PKJ ROBOTICS

PKJ Robotics er en underafdeling til P.K. Jeppesen & Søn A/S Maskinfabrik, der blev etableret i 1888.

Hos PKJ Robotics forhandler vi en fremtidssikret og innovativ robotløsning. Vi specialicerer os med udvikling af automationsløsninger og special maskiner, og hjælper jer med at finde den bedste robotløsning til jeres produktion.

Vi er jeres solution providers, der håndterer opgaven fra A-Z.

Vi tilbyder og varetager en lang række opgaver, f.eks. automatisering af emner, der er manuelt håndteret.

 

Vi tilbyder at automatisere både delproduktioner og hele anlæg. Vi står for alle aspekter i projektet, og bidrager med vores ekspertise fra start til slut.

 

Vi har erfaring og ekspertise i at opsætte og automatisere komplette anlæg med både industrirobotter og kollaborative robotter.

Som leverandør kan vi levere hele, nye anlæg eller integrere nye løsninger i et eksisterende system.

 

Vi tilbyder automation inden for mange typer produktion:

 

  • Robot anlæg
  • Elektriske anlæg
  • Pneumatiske anlæg
  • Hydrauliske anlæg

Vi kan også levere en kombination af ovenstående typer af anlæg.

Med innovative og fremtidssikrede automationsløsninger til erhverv, produktion og industri ønsker vi at frigive folk af opslidende og gentagende arbejde. Med intelligente robotsystemer opnås smarte processer, der både optimerer produktion og kvalitet samt skaber værdi for mennesket.

Vi leverer en færdig løsning i høj kvalitet lige til at tage i brug.

Vi har erfaring fra mange forskellige løsninger gennem årene, og vi er leveringssikre. Fra definition af opgaven til den endelige løsning varetager vi projektledelsen og finder de nødvendige samarbejder for at levere en turn-key-løsning, der giver dig det perfekte resultat.

All inclusive er også en mulighed.

 

Du kan finde alle vores kontaktoplysninger på Kontakt-siden.

COBOTS - KOLLABORATIVE ROBOTTER

Cobots – også kaldet kollaborative robotter – er sikre og fleksible robotter, der kan arbejde tæt sammen med mennesker i produktionen.

 

Robotterne er et positivt aktiv for alle virksomheder – de tiltrækker mere kvalificeret arbejdskraft, er brugervenlige og eliminerer monotone arbejdsopgaver.

 

En undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut i samarbejde med Industriens Fond, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet viser, at virksomheder, der har anskaffet sig en cobot oplever, at medarbejderne både er blevet mere produktive og har fået en større arbejdsglæde.

Cobots er sikre robotter der kan arbejde tæt sammen med mennesker i produktionen. De er fleksible robotter, der kan flyttes rundt i produktionen.

Cobots har en høj ROI. Robotterne er særdeles omkostningseffektive, og har gennemsnitligt en payback periode på under ét år.

For alle cobots gælder, at sikkerheden er fokuspunktet, da mennesket skal kunne arbejde side om side med robotten – enten i integreret samarbejde eller tilstødende samarbejde.

 

Når robotten trænes til nye opgaver, tillader dens sensorer, at robotten kan sanse håndstyringen og bevægelsesstien, der foretages under træning. Under drift, vil robotten straks stoppe, hvis den registrerer kraft eller moment, der er over den tilladte grænse.

Kollaborative robotter kan gennemsnitligt tages i brug efter blot få timer. For mange gælder det også, at robotterne kan integreres i en eksisterende produktion eller opsættes i nye arbejdsstationer.

Et generelt kendetegn ved cobots er deres uovertrufne brugervenlighed, og kræver ingen programmeringserfaring.

Programmeringssproget er intuitivt, fysisk og visuel programmering. Man skal blot navigere robotarmen til specifikke koordinater – og så beregner den selv bevægelsen.

Via visuel programmering kan man bestemme, hvilke opgaver robotten skal udføre. Se eventuelt vores guides til Panda programmering.

Cobots er multifunktionelle robotter. De kan varetage en lang række af forskellige opgaver rundt om i jeres produktion. Cobots generelle dimensioner taler for en stor fleksibilitet og agilitet, og kan dermed flyttes og omstilles til nye opgaver hurtigt.

Cobots er særligt anvendelige til 3C-industrien på tværs af alle typer applikationer, især test, inspektion, håndtering, emballering og montering.

 

Cobots kraft- og momentsensorer muliggør, at systemet kan udføre kraftsensitive opgaver, såsom indsættelse af sarte dele i samling, test af produktets stivhed under kvalitetskontrol, samt slibning og polering.

 

Vision-sensorer guider cobotten til at udføre opgaver, såsom inspektion, objekt identifikation, justering og sporing.

Kollaborative robotter er generelt lettere, mere kompakte, agile og fleksible end traditionelle industrirobotter.

 

Det er ikke altid let at gennemskue hvilken type af robotter, der er mest velegnet i produktionen. Både konventionelle industrirobotter og kollaborative robotter har mange styrker.

 

Tag kontakt til os, hvis du er interesseret i at høre mere.

Du kan klikke ind på vores side om cobots lige her.

FRANKA EMIKA COBOT

Franka Emika Cobot er et verdens mest avancerede robotsystemer. Det er en tyskproduceret kollaborativ robot af højeste kvalitet.

Formålet er at aflaste mennesker fra potentielt farligt, gentagende, monotont og nedslidende arbejde. I jagten på høj ydeevne og tilgængelighed har de kombineret menneskecentreret design med pålideligt tysk teknik, hvilket giver anledning til et teknologisk mesterværk.

Franka Emika Cobot er en fleksibel og brugeroptimeret automationsløsning, der imødekommer nutidens og fremtidens krav om kvalitet, præcision, effektivitet og hurtig omstilling.

Det er en universal 3-kilos håndteringsrobot, der udmærker sig med sine syv akser og tryksensorer i alle led, hvilket gør den utrolig følsom, når den møder modstand.

Ved at lade sig inspirere af menneskets utrolige agilitet og delikate berøringssans, formår cobotten at være en særdeles sensitiv og alsidig robot. Med kraft/momentsensorer i alle syv akser manipulerer armen delikat objekter og udfører fejlfrit de opgaver, du programmerer den til.

Franka Emika Cobot leveres i en kompakt og let kasse, og er designet til en ligetil og simpel installation for brugere på alle niveauer. Systemet kan tilsluttes almindelige stikkontakter, og er klar til brug inden for få minutter.

Cobottens ydeevne tillader produktioner, der kræver præcision, kraftpåføring og følsom håndtering. Derfor er Franka Emika Cobot en perfekt og alsidig robot til produktionen og 3C-industrien på tværs af alle typer applikationer, især test, inspektion, håndtering, emballering og montering.

Franka Emika Cobot kan anvendes til en bred vifte af opgaver – lige fra pick-and-place og montering til skrueopgaver og test af udstyr.  Flere Franka Emika-robotter kan kombineres modulært til at udføre hele produktionsprocesser, og de kan let blive omprogrammeret til nye opgaver.

Cobotten kan med fordel anvendes i alle aspekter af automationsprocesser. Uanset om virksomheden masseproducerer ét produkt (low-mix/high-volume) eller mange forskellige produkter (high-mix/low-volume), er robotten en effektiv løsning.

Franka Emika Cobot leverer Return on Investment, ROI, inden for et år i de fleste industrier.

Robotten kan installeres øjeblikkeligt, og der er næsten ingen omkostninger forbundet med omprogrammering af robotten. Den er idéel for både masseproduktion og high-mix/low-volume produktioner.

Franka Emika Cobot tilbyder en enestående ydeevne, og er et teknologisk mesterværk. Pga. masseproduktionen af robotten, et optimeret design og teknologi har det været muligt at sænke prisen helt i bund.

Programmer Franka Emika Cobot ved at arrangere apps i et intuitivt interface via din browser. Skridt for skridt, skal I blot trække robottens arm fysisk rundt for at konfigurere og lære robotten nye og forskellige positioner. I kan teste workflowet, gemme konfigurationen, og så er robotten ellers klar til at arbejde.

Den forventede levetid er på hele 20.000 timer, og der forventes ingen vedligeholdelses- eller serviceintervaller inden for den forventede nominelle levetid.

Alle de kritiske komponenter overstiger 20.000 timer i test af levetiden – selv ved 100 % nyttekapacitet! Den nominelle levetid måles ved 66 % nyttekapacitet.

I kan læse om alle Franka Emika Cobots fantastiske funktioner lige her.

Læs meget mere om robotsystemet lige her.

ANDRE SPØRGSMÅL?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis I har spørgsmål, I mangler besvaret.
Vi imødekommer alle typer spørgsmål, og vil løbende supplere FAQ-siden med relevante spørgsmål.
Scroll to Top

Nyhedsbrev tilmelding

Skriv dit navn & e-mail og du kan blive tilmeldt vores nyhedsbrev omkring vores seneste nyheder, produkter og andre tips & tricks m.m.

Bestil videokald

Har du brug for en snak med os via. et videokald?
Udfyld formularen med dine oplysninger, så vender vi tilbage med link til et Teams videokald.

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen,
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support