Industri Robotter

Hvorfor bruge industri robotter?

Det er ikke altid let at gennemskue hvilken type af robotter, der er mest velegnet i produktionen. Både konventionelle industrirobotter og kollaborative robotter har mange styrker.

Typer af cobots

Ikke alle cobots er skabt med samme udgangspunkt. I den ene ende af spektret er cobots, der minder meget om konventionelle industrirobotter ift. belastning og præcision. I den anden ende er mere ”bløde” cobots, som har en lavere belastningskapacitet og præcision, men som er exceptionelt fleksible. For alle cobots gælder dog, at sikkerheden er fokuspunktet, da mennesket skal kunne arbejde side om side med robotten – enten i integreret samarbejde eller tilstødende samarbejde.

Fleksibilitet, kvalitet og præcision

I modsætning til traditionelle industrirobotter er cobots begrænset i både kraft og hastighed. Til gengæld er de utroligt agile og særdeles brugervenlige. Robotterne kan – modsat almindelige industrielle robotter – flyttes rundt i produktionen, og omstilles til adskillige produktionsopgaver med ekstrem fleksibilitet, kvalitet og præcision.

Rivende vækst og høj ROI

Cobots er i rivende udvikling. Efterspørgslen vækster med 50-70 % årligt, og mange nye modeller bliver løbende introduceret. For cobots er payback perioden ofte under et år. Til sammenligning er den for konventionelle industrirobotter gennemsnitligt 2-5 år.

Cobotten kan installeres øjeblikkeligt, og der er næsten ingen omkostninger forbundet med omprogrammering af robotten.

Den er idéel for både masseproduktion og high-mix/low-volume produktioner, og kan med fordel anvendes i alle aspekter af automationsprocesser.

Eliminering af monotont arbejde

De anvendes ofte til monotone og gentagende opgaver, eller opgaver der er nedslidende for mennesket. Dermed er robotten med til at aflaste de menneskelige kollegaer og frigør dem for mange af de risici, som arbejdet kan indebære.

All-around et positivt aktiv for virksomheden

En undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut i samarbejde med Industriens Fond, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet viser, at virksomheder, der har anskaffet sig en cobot oplever, at medarbejderne både er blevet mere produktive og har fået en større arbejdsglæde.

Undersøgelsen viser også, at det er lettere at tiltrækkere mere kvalificeret arbejdskraft.

Høj position gentagelighed

Hele 7 akser, gentagelses nøjagtighed på +/- 0,1 mm selv ved høje hastigheder.

Ultra sensitiv

Ultra følsom grundet moment-sensorer i alle 7 akser.

Hurtig reaktionstid

Hurtig reaktionstid på sensorer og finjustering af kræfter grundet 1kHz kontrol.

Intuitiv programmering

Flere betjeningsniveauer med intuitiv app programmering eller ekspert styring via Franka FCI.

Nem adgang til funktioner

Nem adgang til apps via Franka World og FCI support via Franka Community.

Produktions optimering

Præcis, robust og hurtig udførelse af produktionsprocesser, selv i begrænsede miljøer.

Find emner med interne sensorer

Påvisning af genstande med berøringsfølelse og kraft/moment feedback til opgaver som placering og skrueløsninger.

Korriger for belastning

Konstant måling af kræfter: en forudsætning for opgaver som kontursporing og polering.

Bred tilgængelighed

Tilgængelig til et bredt spektrum af brugere, fra højt kvalificerede robotteknikere til den enkelte produktionsmedarbejder.

Højeste ROI på markedet

Nem installation og hurtig ROI, ideel til både masseproduktion og lav volumen.

Hvorfor vælge en fanuc robot?

Franka Emika Cobot er et af verdens mest avancerede robotsystemer. Det er en tyskproduceret kollaborativ robot af højeste kvalitet.

Formålet er at aflaste mennesker fra potentielt farligt, gentagende, monotont og nedslidende arbejde. I jagten på høj ydeevne og tilgængelighed har de kombineret menneskecentreret design med pålideligt tysk teknik, hvilket giver anledning til et teknologisk mesterværk.

Den smarte samarbejdende robot gør robotteknologi intuitivt og skalerbar til alle produktionsområder.

Banebrydende teknologi

Ved at lade sig inspirere af menneskets utrolige agilitet og delikate berøringssans, formår Franka Emika Cobot at være en særdeles sensitiv og alsidig robot. Med kraft/momentsensorer i alle syv akser manipulerer armen delikat objekter og udfører fejlfrit de opgaver, du programmerer den til.

Industri-klar

Robotten leveres i en kompakt og let kasse, og er designet til en ligetil og simpel installation for brugere på alle niveauer.  Systemet kan tilsluttes almindelige stikkontakter, og er klar til brug inden for få minutter.

Lang levetid

Den forventede levetid er på hele 20.000 timer, og der forventes ingen vedligeholdelses- eller serviceintervaller inden for den forventede nominelle levetid.

Alle de kritiske komponenter overstiger 20.000 timer i test af levetiden – selv ved 100 % nyttekapacitet! Den nominelle levetid måles ved 66% nyttekapacitet.

Simpel læring

Programmer robotten ved at arrangere apps i et intuitivt interface, der fungerer i din browser. Skridt for skridt, skal I blot trække robottens arm fysisk rundt for at konfigurere og lære robotten nye og forskellige positioner. I kan teste workflowet, gemme konfigurationen, og så er Franka Emika Cobot ellers klar til at arbejde. Læs mere her.

Fleksibel omstilling

Robotten kan anvendes til en bred vifte af opgaver – lige fra pick-and-place og montering til skrueopgaver og test af udstyr. Flere Franka Emika-robotter kan kombineres modulært til at udføre hele produktionsprocesser, og de kan let blive omprogrammeret til nye opgaver, hvilket kan skabe nytænkte og yderst fleksible produktions linjer i forhold til de traditionelle, man i dag kender.

Robotten kan med fordel anvendes i alle aspekter af automationsprocesser. Uanset om virksomheden masseproducerer ét produkt (low-mix/high-volume) eller mange forskellige produkter (high-mix/low-volume), er robotten en effektiv løsning.

Både opsætning af nye arbejdsstationer til justeringer af eksisterende opgaver kræver stor fleksibilitet. Ydeevnen tillader produktioner, der kræver præcision, kraftpåføring og følsom håndtering. Derfor er Franka Emika Cobot en perfekt og alsidig robot til produktionen og 3C-industrien på tværs af alle typer applikationer, især test, inspektion, håndtering, emballering og montering.

Øjeblikkelig at integrere

Robotten kan hurtigt integreres i en eksisterende produktion eller opsættes i nye arbejdsstationer, og den understøtter moderne og almindelig anvendte industrielle kommunikationsprotokoller (MODBUS TCP og OPC/UA). Med sin lille fod og 7 akser, har Franka Emika Cobot en stor rækkevidde på 855mm og kan samtidig nå ind til steder, der er klos op ad fodens base – en ideel løsning til begrænsede miljøer.

Visuel programmering og tilgængelig for alle

Den kollaborative robot tilbyder hurtig og meget intuitiv app baseret programmering for nem workflow-baseret brugeroplevelse. Robottens apps er et visuelt programmeringsværktøj, repræsenteret i små ”byggeblokke”, som kan arrangeres i rækkefølge for at programmere og skabe hele opgaver på kort tid. Byggeblokkene repræsenterer produktionsprocesser såsom forskellige kørsler, gribe, vacuum, mønstre, gentagelser med mere…

Disse opgaver kan hurtigt implementeres på flere robotter for at reducere installationsomkostningerne betydeligt. Derudover kan et bredt spektrum af brugere – fra højt kvalificerede robotteknikere til fabriksarbejdere – trænes hurtigt uden nogen forudgående viden om Franka Emika Cobot.

Lynhurtig ROI

Franka Emika Cobot leverer Return on Investment (ROI) inden for et år i de fleste industrier.

Robotten kan installeres øjeblikkeligt, og der er næsten ingen omkostninger forbundet med omprogrammering af robotten.

Franka Emika Cobot tilbyder en enestående ydeevne, og er et teknologisk mesterværk. Pga. masseproduktionen af robotten, et optimeret design og teknologi har det været muligt at sænke prisen helt i bund.

Scroll til toppen

Nyhedsbrev tilmelding

Skriv dit navn & e-mail og du kan blive tilmeldt vores nyhedsbrev omkring vores seneste nyheder, produkter og andre tips & tricks m.m.

Bestil videokald

Har du brug for en snak med os via. et videokald?
Udfyld formularen med dine oplysninger, så vender vi tilbage med link til et Teams videokald.

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support

Har du et spørgsmål?

Er du interesseret i at høre mere om vores produkter, robotter, eller de løsninger jeg har været med til at installere?

Udfyld kontaktformularen eller giv mig et kald, så tager vi en uforpligtende samtale.

Med venlig hilsen,
Torben Hansen
Salg- og Teknisk support